Na výrobu džemu potřebujeme:

  • 350 g máty
  • 2 citrony
  • 1 kg cukru
  • 500 ml vody

Postup

Mátu omyjeme a přebytečnou vodu necháme okapat. Potom mátu nakrájíme nadrobno. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme i s kůrou. Mátu a citron dáme vařit spolu s vodou.

Přivedeme do varu a vaříme 10 minut. Potom sejmeme z plamene, necháme zcela vychladnout a scedíme.

Do této směsi přidáme cukr a vaříme na slabém plameni pod dobu 2 hodin.

Nezapomínáme na míchání – směs bude postupně stále více houstnout. Horkou směs nalijeme do sterilizovaných sklenic a pevně zavřeme.

Mátové želé

Výborné nejen do dezertů, ale například i k masu či na chlebíčky. Výborně vypadá a ještě lépe chutná!


This photo of Old Hickory Steakhouse is courtesy of TripAdvisor

potřebujeme:

  • 1 bal. želatiny
  • 1 lžíci mátového sirupu
  • 225 ml vody
  • 3 lžíce krystalového cukru

Postup

125 ml vody smícháme s cukrem a sirupem.

100 ml vody použijeme na bobtnání želatiny.

Potom nabobtnalou želatinu, zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. Podáváme hned.

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here