Postup:

Vodu nalijeme do hrnce a přivedeme k varu.

Následně vypneme.

Kopřivu namočíme do vroucí vody (nevaříme).

Přidáme 6 sáčků kyseliny citrónové.

Necháme 24 hodin stát.

Citrony si omyjeme.

Nakrájíme také s kůrou na menší kousky.

Vložíme do mixéru.

Rozmixujeme na kaši.

Přidáme je k kopřivě.

Sítko si pokryjeme gázou a vzniklou směs přefiltrujeme do čistého hrnce.

Nasypeme cukr a mícháme tak dlouho, dokud a úplně nerozpustí (můžeme použít i med).

Následně přelijeme sirup do sterilizovaných skleněných lahví.

Skladujeme v chladničce.

Zdravotní benefity kopřivy

Podporuje obranyschopnost, chrání buňky, detoxikuje organismus.

Odbourává toxiny , prevence vzniku rakoviny.

Pročišťuje a podporuje tvorbu krve, mírně ředí krev.

Prevence proti Anémii a krevním sraženinám .

Podporuje trávení, vyprazdňování, pročišťuje trávicí trakt .

Podporuje vylučování žluči a zvyšuje chuť k jídlu.
Podporuje hojení ran, kožních onemocnění.

Výrazně podporuje růst vlasů , eliminuje lupy, lepší lesk vlasů.
Odstraňuje kašel, hleny.

Podporuje čisté dýchání, zdravé hlasivky .

Podporuje funkci srdce, pevné cévy.

Pročišťuje od tuku, normalizuje krevní tlak a hladinu cukru v krvi, prevence vzniku kardiovaskulárních onemocnění.

Močopudné účinky, odvodní organismus, pročistí ledviny, močové cesty a podpoří i funkci jater.

Odstraňuje bolesti kloubů, migrény, svalů .

Prevence nebo léčení Revma .

Upozornění:

Kopřivu by neměly konzumovat těhotné a kojící ženy, protože může ředit krev.

Vyhnout by se jí měli i lidé, kteří jsou na ni alergičtí nebo přecitlivělí, či lidé s nízkým tlakem.