Postup:
Vodu nalijeme do hrnce a přivedeme k varu.
Následně vypneme.
Kopřivu namočíme do vroucí vody (nevaříme).
Přidáme 6 sáčků kyseliny citrónové.
Necháme 24 hodin stát.
Citrony si omyjeme.
Nakrájíme také s kůrou na menší kousky.
Vložíme do mixéru.
Rozmixujeme na kaši.
Přidáme je k kopřivě.
Sítko si pokryjeme gázou a vzniklou směs přefiltrujeme do čistého hrnce.
Nasypeme cukr a mícháme tak dlouho, dokud a úplně nerozpustí (můžeme použít i med).
Následně přelijeme sirup do sterilizovaných skleněných lahví.
Skladujeme v chladničce.
Zdravotní benefity kopřivy
Podporuje obranyschopnost, chrání buňky, detoxikuje organismus.
Odbourává toxiny , prevence vzniku rakoviny.
Pročišťuje a podporuje tvorbu krve, mírně ředí krev.
Prevence proti Anémii a krevním sraženinám .
Podporuje trávení, vyprazdňování, pročišťuje trávicí trakt .
Podporuje vylučování žluči a zvyšuje chuť k jídlu.
Podporuje hojení ran, kožních onemocnění.
Výrazně podporuje růst vlasů , eliminuje lupy, lepší lesk vlasů.
Odstraňuje kašel, hleny.
Podporuje čisté dýchání, zdravé hlasivky .
Podporuje funkci srdce, pevné cévy.
Pročišťuje od tuku, normalizuje krevní tlak a hladinu cukru v krvi, prevence vzniku kardiovaskulárních onemocnění.
Močopudné účinky, odvodní organismus, pročistí ledviny, močové cesty a podpoří i funkci jater.
Odstraňuje bolesti kloubů, migrény, svalů .
Prevence nebo léčení Revma .
Upozornění:
Kopřivu by neměly konzumovat těhotné a kojící ženy, protože může ředit krev.
Vyhnout by se jí měli i lidé, kteří jsou na ni alergičtí nebo přecitlivělí, či lidé s nízkým tlakem.