Je pravda, že jejich předvídavost nespočívala v prorockých prohlášeních nebo raných přípravách na pohřeb, ale ve zvláštním psychologickém stavu a často v touze dát své záležitosti do pořádku. Ukazuje se, že mnoho lidí krátce před smrtí zažívá stav deprese, který může trvat týden až šest měsíců.

Lékaři navrhli, že hormonální změny v těle způsobují tuto podivnou melancholii. A psychologickou funkcí zdánlivě nerozumné sklíčenosti je připravit centrální nervový systém na nevyhnutelnou smrt.

Tato verze odpovídá názoru, který sdílí mnoho badatelů, že smrt je jednoduše přechodem vědomí do jiné formy bytí, do energetické roviny existence. Jinak proč tělo potřebuje takovou „psychologickou přípravu“?

Ostatně nejen proto, abyste zjistili: brzy se vše jednou provždy zastaví? Jaká je podivná schopnost lidí předvídat smrt? Odpověď na tuto otázku dává „Tibetská kniha mrtvých“. Podle východních přesvědčení je člověk tvorem, který se skládá ze dvou typů hmoty: husté a jemné. Hustá hmota tvoří fyzické tělo člověka.

Subtilní formuje jeho duchovní podstatu, zejména jemné tělo neviditelné běžnému vidění – jakási skořápka duše. Smrt není nic jiného než oddělení jemného těla od fyzického těla. Subtilní tělo má vlastní auru, kterou mohou vidět jasnovidci. Záření této aury nám umožňuje určit stav lidského zdraví.

Aurodiagnostika se již dlouho používá v psychickém léčení. Lidé s astrálním viděním dokážou předpovědět smrt člověka z aury. Ale proč je člověku dána tato strašná předtucha? Vložila příroda tomuto signálu nějaký význam? K tomuto skóre existuje jedna zajímavá hypotéza. Vědci již dlouho vědí skutečnost odhalenou v průběhu laboratorního výzkumu: před smrtí buňky živého organismu vydávají náhlé uvolnění radioaktivních paprsků.

Polský fyzik Janusz Slavinsky navrhl, že tento proud vln, který je v přírodě poměrně silný, je schopen zachytit informace o životě umírajícího tvora, včetně zachování fragmentů vědomí a paměti. Není to hlavní účel posledního signálu umírajících buněk?

Všechna duchovní učení také hovoří o pokračování života po smrti. Aura, která zmizí před smrtí, se jako každý druh vesmírné hmoty nerozpustí bez stopy ve vesmíru.

Spolu s energetickým komplexem člověka (subtilního těla) přenáší do druhého světa veškeré informace o umírajícím tvorovi, jinými slovy o jeho vědomí. Pouze fyzické tělo zemře, zatímco vědomí nadále existuje jako sraženina energie. Radioaktivní záření biologické tkáně v době smrti zjevně dává jemnému tělu konečný impuls a posílá nesmrtelnou duši do rozlehlosti Vesmíru.

Zdroj:myandroid-apk.com