3) Uvolní napětí

Sezení nebo stání během celého dne je recept na ztuhlé svaly. Krk, ramena, záda či boky jsou nejkritičtější místa, která vám mohou dokonce i znemožnit práci.

S tímto vám cvičení večer před spaním dokáže skvěle pomoci. Soustřeďte se na strečink nebo jógu, které uvolňují ztuhlost svalů i kloubů.

Jedny z nejlepších cviků na uvolnění napětí jsou most, kočičí póza, póza luku a trojúhelníková póza. Dokonce i jednoduchá dětská póza umí udělat malé zázraky.

4) Zlepší spánek

Když jste méně vystresovaní, budete mít i lepší spánek. Ten vám zaručí právě večerní cvičení. Kromě toho usnete mnohem rychleji, takže neklid a nespavost nebudou žádný problém.

Co když vás, ale cvičení až příliš nabudí? Trik spočívá v tom, že nesmí být příliš intenzivní. V opačném případě by mělo být správně načasované.

Podle Americké národní spánkové asociace, je v pořádku mít i intenzivnější cvičení 3 hodiny před spaním. Nával energie se sice dostaví, ale před ulehnutím do postele zase pomine.

5) Umožní lépe využít váš čas

V závislosti na vaší práci, ranní cvičení může být poměrně hektické, protože ho obvykle potřebujete dokončit za určitý dobu. A to ještě nezahrnuje sprchování a přípravu do práce.

Pokud pracujete například od 9 hodin ráno do 5 hodin odpoledne, věci jsou tehdy ještě složitější.

Ráno bývají posilovny obvykle plnější. I kdybyste cvičili doma, vždy máte spoustu věcí, které si musíte na den připravit. Tento problém však večer odpadá.

6) Zlepší motivaci

Po dlouhém dni většina z nás má stále mnoho věcí, které musíme udělat. Cvičení vám k tomu dodá energii a motivaci.

Možná se vám podaří vyprat a vyžehlit si tu několik dní čekající kopu prádla.

No a bude se to hodit i tehdy, pokud nejste zrovna „ranní typ“. Pro přípravu snídaně, svačiny či oblečení do práce vám zůstane více času. Výsledkem budou klidnější rána.

7) Předejde vzniku nezdravých zvyků

Motivace z předešlého bodu také zabrání tomu, aby se u vás vytvořili nezdravé zvyky. Máme tím na mysli například večerní vysedávání u televize.

Navíc vaše večery nebudou nudné, co by vás mohlo svádět k pití alkoholu či konzumování nadbytečných kalorií.

Každý z nás je jiný. Pokud preferujete cvičit ráno, v žádném případě vás od toho nechceme odrazovat.

Každopádně Vám neuškodí ani večerní cvičení. Pouvažujte nad jeho přínosy samozřejmě v závislosti nad vašimi preferencemi a životním stylem.