Postup pro přípravu jablečného koláče:

Náplň:

  1. Nejprve si namočíme rozinky v rumu na pár minut, aby měly lepší chuť.
  2. Očistíme jablka a nastrouháme je.
  3. Poté přidáme rumem namočené rozinky, skořicový cukr a dáme na pánev.
  4. Krátce podusíme.

Těsto:

  1. Vejce utřeme s cukrem.
  2. Přidáme olej a mléko a dobře promícháme.
  3. Vše dobře vyšleháme.
  4. Nakonec přidáme prosetou mouku a prášek do pečiva a lehce promícháme.

Plech vymažeme nebo vystelme pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 stupňů.

  1. Polovinu těsta vlijeme na plech a dáme péct.
  2. Když je pečení zhruba v polovině, plech vyjmeme.
  3. Navrstvíme podušená jablka a na ně vlijeme druhou polovinu těsta.
  4. Vrátíme zpět do trouby a pečeme, dokud vršek koláče nezhnědne.
  5. Po upečení necháme koláč vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Dobrou chuť!