Postup pro přípravu jablečného koláče:
Náplň:
- Nejprve si namočíme rozinky v rumu na pár minut, aby měly lepší chuť.
- Očistíme jablka a nastrouháme je.
- Poté přidáme rumem namočené rozinky, skořicový cukr a dáme na pánev.
- Krátce podusíme.
Těsto:
- Vejce utřeme s cukrem.
- Přidáme olej a mléko a dobře promícháme.
- Vše dobře vyšleháme.
- Nakonec přidáme prosetou mouku a prášek do pečiva a lehce promícháme.
Plech vymažeme nebo vystelme pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- Polovinu těsta vlijeme na plech a dáme péct.
- Když je pečení zhruba v polovině, plech vyjmeme.
- Navrstvíme podušená jablka a na ně vlijeme druhou polovinu těsta.
- Vrátíme zpět do trouby a pečeme, dokud vršek koláče nezhnědne.
- Po upečení necháme koláč vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Dobrou chuť!