Příprava:

Všechny přísady dobře promíchejte a dejte do formy vymazané olejem a vysypané strouhankou nebo moukou.

Pečte v troubě při 180 °С asi 35-40 minut.

Hotový korpus rozřežte na 2-3 placky a každou namažte krémem.

Máte na výběr dvě možnosti: První: máslový „lanýžový“ — ušlehejte 200 g másla a 1/2 sklenice kondenzovaného mléka a přidejte 100 g kakaa a dobře promíchejte.

Druhá: smetanový kávový — 1 sklenici smetany smíchejte s 1 sklenicí mléka, přidejte podle chuti rozpustnou kávu a zahřívejte a za stálého míchání přiveďte k varu, ale nenechte vařit, přidejte 50 g másla. Krém dobře ušlehejte.

Vršek dortu polijeme polevou. Smíchejte 1 lžíci kakaa, 1 lžíci smetany, 1 lžíci cukru, 1 lžíci másla, vše zahřejeme a dobře promícháme na konzistentní směs a hned vylijeme dort.

Dobrou chuť!

1 komentář

  1. Mám dotaz k nesrozumitelnému zadání u krémů:
    1/ 1/2 sklenice kondenzovaného mléka – kondenzované mléko znám jen v plechovce, ve sklenici jsem ho ještě neviděla – kolik ho má tedy být? A cukr žádný?
    2/ 1 sklenice smetany – jaká smetana – 12% na vaření, nebo smetana ke šlehání, tudíž 33%?
    Typovala bych to na tu 33%, když se to potom má šlehat.
    1 sklenice mléka – asi tučné?

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here