Kromě toho se nedoporučuje konzumovat sladkosti, pečivo a alkohol, pít hodně čisté vody. Aby tekutina neopustila tělo, musíte se vzdát kávy. Dále vylučujeme čokoládu, džusy, slaninu, sůl. Hladinu kyseliny pravidelně kontrolujeme darováním krve na rozbor.

Strava musí obsahovat zeleninu a ovoce, rostlinnou stravu, celozrnné výrobky, obiloviny. Výhodné jsou produkty, které obsahují měď a molybden, protože jejich přítomnost přispívá k odstranění kyseliny. Kromě diety může lékař předepsat speciální léky na odstranění kyseliny močové. Takové léky by se neměly kupovat samostatně, ale pouze po konzultaci s lékařem.

Kromě toho může lékař předepsat léky, které současně odstraňují přebytečnou kyselinu a pomáhají odstranit kameny, pouze pokud nemají průměr větší než tři milimetry.

Lidové metody

V lidovém léčitelství existuje mnoho dobrých receptů, které pomáhají odstranit kyselinu z krve a vnitřních orgánů. Zpravidla se k tomu používají nálevy, odvary z různých bylin nebo prefabrikované směsi. Lze je použít při již progredujících onemocněních jako jsou záněty kloubů, dna, kloubní problémy.

  1. Vezmeme dvacet gramů brusinkových listů, zalijeme vroucí vodou v nádobě v objemu jedné sklenice a bylinku půl hodiny louhujeme. Vzniklý nálev pijeme lžíci léku čtyřikrát během dne.
  2. Stejně spaříme listy kopřivy, třikrát vypijeme malou lžičkou. Případně můžete použít kopřivovou šťávu, jednu nebo dvě odměrky najednou.
  3. Účinné jsou odvary z březových listů. Dvě lžíce bylin zalijte čtyřmi sty gramy vroucí vody a vařte deset minut. Necháme půl hodiny louhovat a pijeme padesát gramů během jídla.
  4. Jako prevenci hromadění kyseliny v krvi užíváme celerovou šťávu nalačno. Kurz trvá dva měsíce. Recept se doporučuje pro aktivní lidi.
  5. K odstranění ledvinových kamenů užíváme tinkturu od horolezce v poměru jedna lžíce bylin na sklenici vroucí vody.
  6. Můžete také použít odvary z brusinek, morušek, brusinek. Chcete-li to provést, vezměte dvacet gramů bobulí na sto gramů vody, vařte asi deset minut a nechte vařit.
  7. Preventivně bude dobré každé ráno vypít tinkturu z česneku a citronu.
  8. Ke zmírnění zánětů kloubů používáme odvar z natě madlíku. V lékárně jsou ve složení i léčivé tablety s touto bylinkou.
  9. Na bolavé klouby si uděláme bylinkovou koupel. Používáme bylinky jako je heřmánek, šalvěj a měsíček. Vodu ochladíme na dvacet šest stupňů a spouštíme bolavé klouby do vody. Účinek je patrný po pěti ošetřeních. Celý kurz – dvacet koupelí každý večer. Dáme si pauzu na dvacet dní a opakujeme.
  10. Další účinný recept: jeden a půl litru mléčné syrovátky, osm set gramů přírodního medu, osm syrových vajec. Vše promícháme a necháme devět dní na tmavém místě. Směs se užívá v padesáti gramech půl hodiny před jídlem, třikrát denně.

Mnoho léčitelů doporučuje používat lidové léky spolu s léky předepsanými lékařem pro zvýšení účinnosti. Sklon k nadbytku této škodlivé látky se dědí, takže pokud jste na seznamu rizik, musíte se urychleně podrobit vyšetření a zahájit preventivní akce.

Zlepšujeme práci ledvin

Před zahájením stahování kyseliny močové musíte zjistit důvod jejího zpoždění v těle. Nejčastěji se to děje kvůli špatné funkci ledvin, protože jsou zodpovědné za filtrování a zbavování se toxinů. Bylinné odvary lze použít k léčbě a prevenci onemocnění ledvin.

  1. Uvaříme si šípkový čaj a vypijeme dva šálky během dne.
  2. Výborným způsobem, jak zlepšit činnost ledvin, je nálev ze sušené jablečné slupky. Pijte sklenici třikrát denně.
  3. Do dvou sklenic převařené vody nabereme lžíci květů chrpy. Je diuretikum, léčí záněty ledvin, záněty močového měchýře.
  4. Preventivně pijeme čaj z medvědice. Tato bylina dokonale zmírňuje záněty vnitřních orgánů a slouží jako přírodní antiseptikum.
  5. Zánět ledvin lze léčit směsí medvědice a brusinky. Dvacet pět gramů bylin zalijte dvěma litry vody a vařte, dokud nezbude jeden litr. Padesát gramů vývaru hodinu před jídlem, třikrát.

Před použitím výše uvedených receptů byste se měli poradit se svým lékařem.

Zdroj:receptdolgolet.ru