Jaké jsou účinky sirupu?

Sirup tiší a léčí kašel, rychle přináší úlevu. Také čistí plíce a průdušky a pomáhá čistit plíce i při dlouhodobém kouření. Má protizánětlivé, antibakteriální a protivirové účinky. Navíc posiluje celkovou imunitu a obranyschopnost.

Jaké je složení tohoto sirupu?

Složení sirupu zahrnuje kurkumu, cibuli, zázvor a med. Kurkuma obsahuje minerály, vitamíny a omega-3 mastné kyseliny, s antibakteriálními, antivirotickými a protirakovinnými účinky. Cibule a česnek mají také protirakovinné účinky a cibule je účinná při vyplavování nečistot z plic. Zázvor má podobné účinky jako cibule a med podporuje regeneraci buněk v plicích a zmírňuje zánět.

Ingredience, které budeme potřebovat k výrobě sirupu, zahrnuje jednu lžíci kurkumy, 200 gramů cibule, 2 až 3 centimetry řízku kořene zázvoru, 200 gramů medu a půl litru vody.

Jak na přípravu sirupu:

  • Nakrájejte cibuli na plátky a zázvor na drobné kousky. Přidejte je spolu s kurkumou do vroucí vody a vařte asi 10-15 minut na mírném ohni.
  • Poté sceděte tekutinu a nechte ji vychladnout.
  • Přimíchejte med a sirup skladujte v chladničce.

Užívání:

  • Užívejte 2 polévkové lžíce ráno nalačno a 2 polévkové lžíce večer před spaním.
  • Sirup můžete pít přímo nebo ho přidat do čaje. Pokud máte kašel, můžete také přidat citrón, který ještě zvýší jeho léčivý účinek.