Postup:

Pro přípravu věnečků nejprve v hrnci smícháme 350 ml vody, 150 g másla a 1/2 čajové lžičky soli a zahřejeme na sporáku, dokud se máslo nerozpustí. Za stálého míchání postupně vmícháme 150 g hladké mouky a vaříme, dokud se těsto nepřestane lepit na dno hrnce. Těsto přendáme do čisté mísy a necháme vychladnout. Poté ho mixujeme s 4 vejci a tvoříme z něj věnečky pomocí zdobícího sáčku se špičkou, které pečeme v předehřáté troubě nejprve 12 minut při 250 °C a poté dalších 10 minut při 180 °C.

Krém připravíme tak, že v míse utřeme 80 g vanilkového pudinkového prášku (nebo kukuřičný škrob) s menší částí z 500 ml mléka. Do hrnce nalijeme zbytek mléka, přidáme 3 žloutky, 100 g krystalového cukru a 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu a vše smícháme. Přidáme pudinkovou směs a vaříme za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. Krém necháme vychladnout.

Upečené věnečky rozkrájíme na polovinu a necháme je vychladnout na plechu. Pro přípravu náplně šlehačkovou smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme na tuhou šlehačku. Krém smícháme se šlehačkou a naplníme jím věnečky pomocí zdobícího sáčku se špičkou. Na vrchol věnečků posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Dobrou chuť!