Omlouváme je “ Jsou to jenom děti“

Pokud své děti ospravedlňujete touto frází, podněcujete je znovu k tomuto chování a také k neposlušnosti a nezodpovědnosti.

Děti totiž dokáží mnohem více než od nich rodiče očekávají. To platí pro respekt, chování, domácí práce nebo sebekontrolu.

Emma tvrdí, že byste měli zvýšit nároky, které na své děti kladete. Tak je naučíte, jak se mají chovat adekvátně k situaci.

Nenecháte jiných, aby je napomínali

Učitelé a profesoři by měli děti napomínat, pokud se nechovají vhodně. A rodiče by jim to měli dovolit!

Jsou přece očima a ušima rodičů, když s nimi nejsou. Dnes je to téměř nemožné, protože pokud učitel nebo zaměstnanec poučuje dítě, rodiče to jen vytočí.

Ani se nesnaží zjistit, co se stalo, resp. co předcházelo reakci učitele. Pokud se chováte takto i vy, nepřímo svému dítěti naznačujete, že v nevhodném či neslušném chování ho nezastavíte ani vy a ani učitel.

Děti jsou na prvním místě

Rodiče to s péčí někdy přehánějí.

Rodiče přizpůsobí všechny své závazky a duševní zdraví svým dětem, jen aby splnili jejich očekávání a potřeby. Měli by si uvědomit, že jim nedokážou dát všechno. Pokud si to i vy uvědomíte, budete mít klid na duši a zbavíte se stresu. Jinak jim pouze dokazujete, že oni jsou pánem situace.

Dítěti se nic nestane, pokud si necháte trochu času pro sebe. Nic se nestane, když mu občas řeknete ne.

Vyžadují jednoduší řešení

Rodiče, aby své děti nenudili snaží se je zabavit. A tam nastane neporozumění v komunikací. Když jsou v čekárně, v letadle, či vaří a uklízí, dají dětem do ruky tablety a telefony.

Musíte své děti naučit trpělivosti. Děti by měly vědět, že jídlo nebude uvařené a přichystané kdykoliv si vzpomenou. Naučte je pomoci v kuchyni, když je tam potřebujete.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts