Zbavte se plísně nehtů

Nalijte do vany malé množství horké vody, abyste v ní mohli ponořit obě nohy. Voda by měla být velmi horká, ale teplota vám musí být příjemná.

Rozpusťte půl šálku jedlé sody ve vodě a přidejte pár kapek citronové šťávy. Namočte si nohy do vody alespoň na  15 minut nebo déle . Po této době seškrábněte ztvrdlou kůži  špachtlí.

Pokud vás plísně nehtů trápí již delší dobu, dbejte na výběr kvalitních ponožek z prodyšných materiálů a pohodlné obuvi, kterou navíc pravidelně dezinfikujete.

S plísní nehtů můžete pomoci nejen lázně, ale také pasta, návod, pro který jsme popsali výše. V tomto případě však aplikujte pastu na nehty postižené mykózou. Jedlá soda proti plísním účinkuje již po prvním použití , ale u pokročilejších forem je nutné aplikaci opakovat.

Na pigmentové skvrny

Pokud se chcete zbavit tmavých skvrn na pokožce, vezměte trochu jedlé sody, smíchejte ji se správným množstvím vody a touto směsí skvrny na pokožce potřete. Opakujte tuto léčbu několik dní, dokud neuvidíte zlepšení.

Přírodní peeling

Jedlá soda působí jako přírodní exfoliant, odstraňuje odumřelé kožní buňky z povrchu pokožky. Stačí smíchat jedlou sodu s vodou v poměru 3:1 a vzniklou směs nanést na oblast pokožky, kterou chcete vyčistit.

Poté opláchněte teplou vodou. V důsledku toho získáte hladší, svěžejší a mírně rozjasněnou pokožku (jedlá soda má také bělící účinek).

Zabraňuje nadměrnému pocení

Použijte směs vody a jedlé sody, abyste zabránili nadměrnému pocení a zbavili se zápachu. Může být použit jako deodorant, protože udržuje vaše podpaží suché bez použití chemikálií.

Bojuje proti akné

Akné je jedním z nejnepříjemnějších problémů, které kazí naši krásu a negativně ovlivňují naše sebevědomí. Pokud si chcete poradit s pupínky a akné, jednoduše smíchejte jedlou sodu s citronovou šťávou (na pastu stačí pár kapek) a vzniklou směs aplikujte přímo na akné.

Jedno upozornění: tento postup by měl být prováděn večer, protože vystavení slunečnímu záření na kůži ošetřené citronem může vést ke vzniku stařeckých skvrn.

Čisté a lesklé vlasy

Jedlá soda v kombinaci s octem dokáže vaše vlasy přirozeně vyčistit a učinit je silnými a zdravými. Pomáhá hloubkově čistit vlasy od tuku a různých nečistot a ocet je ideální pro obnovení rovnováhy kyselé struktury vlasů, dodává jim lesk a hebkost. Navíc po tomto domácím léku na vlasy nebudete mít problémy s rozčesáváním.