Ocet

Mravenci také nesnášejí kyselou vůni octa. To je pro nás dobrá zpráva, protože můžeme účinně vyčistit naši terasu ze super levných ingrediencí.
Naplňte stříkací láhev stejným množstvím vody a octa. Poté do něj přidejte několik kapek citronové šťávy. Před každým použitím lahvičku dobře protřepejte a poté směs nastříkejte na místa zasažená tímto hmyzem. Dělejte to jednou denně, dokud mravenci nezmizí.

Voda

Pokud jste objevili kolonii mravenců, jednoduše ji zalijte vodou, je to perfektní způsob, jak se jich zbavit. Sáhněte po zahradní hadici a nechte ji asi 10 minut běžet, aby byla půda dobře nasycená. Toto opakujte každý den, dokud mravenci nezmizí.

Mravenci jsou zpět?

Mohou nastat situace, kdy se mravenci vrátí, i když jste tvrdě pracovali na tom, abyste je udrželi stranou.
Je to proto, že mravenci zanechávají stopy pachu, který naviguje další mravence na stejné místo. Chcete-li se zbavit pachů, vezměte láhev s rozprašovačem a promíchejte do ní stejné množství vody a octa. Nastříkejte na všechny otvory, praskliny, zárubně a místa, kde žili mravenci.


Silné chemikálie se mohou mravenců účinně zbavit, ale tyto triky mohou udělat totéž, aniž by se jed šířil po vašem domě. Sdílejte prosím tyto tipy se svými přáteli na Facebooku, aby mohli také osvobodit svůj domov od mravenců!

Zdroj fotografií: © Wikihow, © Pixabay, © YouTube