Zde je 5 věcí, které bych udělal, kdyby mi dnes diagnostikovali rakovinu.

1. Přestal bych jíst cukr

Cukr vyživuje rakovinné buňky a přispívá k jejich rozvoji. Průměrný Američan sní 69 kilogramů cukru ročně a 66 liber mouky! Totéž se děje ve zbytku světa, kde 1,7 miliardy lidí trpí obezitou!

Pokud chcete zabránit rozvoji rakoviny nebo alespoň ji dostat pod kontrolu, budete muset držet dietu, která podporuje normální hladinu inzulínu.

Musíte jíst čerstvé, původní, „skutečné“ potraviny bohaté na vlákninu a minimalizovat spotřebu sladkých upravených potravin. Takže se můžete najíst, ale odstraňte z jídla rakovinné buňky.

2. Vyloučil bych ze stravy všechny potraviny, které mi nevyhovují.

Jaké jsou to ty produkty? U každého člověka je to jiné. Ve velké studii zveřejněné v časopise Journal of American Medical Association bylo zjištěno, že asi 35 % Američanů trpí přecitlivělostí na gluten.

Pokud tito lidé každý den jedí chléb, pak dříve nebo později zemřou buď na rakovinu, anebo na srdeční onemocnění.

Mléčné výrobky jsou také populárním spouštěčem potravinové alergie. Navíc jsou spojeny s inzulínovou rezistencí.

Pokud tito lidé neustále pijí mléko a pocit nevolnosti připisují stresu nebo únavě z práce, dříve nebo později jim bolestivé střevo způsobí velmi vážné problémy.

Poslouchejte sami sebe. Pokud se po nějakém jídle, které máte rádi, ale nesedí vám, cítíte špatně, nejezte ho!

3. Zabýval bych se zánětlivými procesy v mém těle.

Záněty jsou přímou cestou ke všem vážným chronickým onemocněním, včetně rakoviny. Obvykle začínají, když se rozvine inzulínová rezistence, autoimunitní onemocnění nebo alergie.

Máte-li pocit únavy a deprese, dopřejte si potraviny bohaté na omega-3 kyseliny. Jejich nejlepšími zdroji jsou červené ryby a lněné semínko. Pomohou vašemu tělu vyrovnat se se zánětlivými procesy.

4. Staral bych se o zdraví svých střev

Nejde pouze o rizika vzniku rakoviny tlustého střeva. V současné době mnoho vědců aktivně testuje hypotézu, že mikrobiom tlustého střeva může být příčinou rakoviny. Jinými slovy, důvodem mohou být bakterie, které žijí ve střevech.

Co tedy dělat? Konzumujte co nejvíce probiotik a prebiotik: to je kefír a jogurt. Budete také potřebovat fytonutrienty (lesní plody), kurkumin (obsahuje kurkuma) a resveratrol (je ho hodně ve víně a hroznech). To pomáhá zpomalit zánětlivé procesy ve střevech.

5. Vyhýbal bych se toxinům.

Průměrný novorozenec se narodil s 287 chemikáliemi, které jsou v pupeční šňůře. Některé z nich jsou neurotoxické. Proč to říkám? Protože se nikdo z nás nemůže zcela vyhnout špatnému vlivu toxinů.

Ale můžete ho snížit! Nejdříve je třeba se vyhnout pesticidům, ftalátům, bisfenolu A, antipyrenům, těžkým kovům (především rtuti a olovu).

Jak to udělat? Nekupujte nápoje v plastových nádobách. Nejezte komplexní polotovary. Vyhněte se procházkám v centrech velkých měst: olovo, které se dostává do atmosféry z automobilů stojících v dopravních zácpách, je velmi nebezpečné, pokud je koncentrace vyšší než obvykle.

A pamatujte: rakovina není rozsudek. Pokud vynaložíte dostatečné úsilí, nemoc se často podaří porazit. Vaším úkolem je spoléhat se nejen na lékaře, ale i na sebe samotné! Snažte se zvýšit své šance!

Snažíte se sledovat to, co jíte, nebo si nic neodpíráte?