Potřebné nástroje a produkty

Pro domácí kosmetický salon budete potřebovat:

  • Alobal Jakýkoli potravinářský produkt bude stačit, protože jeho hlavním úkolem je zajistit skleníkový efekt.
  • Teplé oblečení.  Deka, froté župan, speciální prádlo pro vytvoření místního uchování a udržení tepla.
  • Kosmetické pomůcky.  Všechny aplikované přípravky jsou vyrobeny podle principu masek a jejich složení závisí na výsledku, který chcete získat.
  • Aroma oleje.  Nejenže vytvoří pocit zvláštního rituálu, ale pomohou výrazně zvýšit účinnost postupu.

Recepty na domácí zábal

Horké zábaly

  1. Medová hořčice . Tento horký zábal se doporučuje provádět doma ne déle než 30 minut. Není vhodný pro citlivou pokožku. Zábal urychluje metabolismus, odstraňuje přebytečnou tekutinu a činí pokožku hladkou a elastickou.
  2. Med-sůl.  Smíchejte 3 lžíce medu se 2 lžičkami jemné soli a aplikujte na tělo po dobu 50–70 minut. Pokud si během procedury vezmete silnější deku, pocení bude maximální.
  3. Obalte mořskými řasami a grapefruitem . Řasy zalijte horkou vodou, prodávají se v lékárnách a kosmetice), počkejte, až nabobtnají. Po 3-5 minutách přidejte 20 kapek grapefruitového esenciálního oleje a 20 kapek kafrového oleje. Naneste silnou vrstvu na problémové oblasti.

Studené zábaly

  1. Ocetový zábal . Smíchejte stolní, nebo ještě lépe jablečný ocet s vodou v poměru 1:3 v hluboké nádobě. Namočte do roztoku gázové obvazy nebo vaflové ručníky. Tělo zabalte a zajistěte nahoře fólií po dobu 90–180 minut. Zábal aktivně odvádí tekutinu z těla – položte si k sobě předem láhev s vodou.
  2. Máta.  Přidejte 2-5 kapek mátového oleje do 6 polévkových lžic zeleného jílu. Směs naneste na hýždě a stehna (máta velmi chladí, proto je vhodné nedotýkat se citlivé oblasti břicha) a nechte působit 30-60 minut.

Celulitidový zábaly

Čokoláda.  Zřeďte 5–6 lžic kakaového prášku (je lepší ho užívat bez přísad) teplou vodou nebo mlékem na konzistenci zakysané smetany. Udržujte směs na těle po dobu 50-70 minut a vychutnejte si bohaté čokoládové aroma.

Jak si vyrobit tělové zábaly doma

Dodržujte několik jednoduchých, ale důležitých pravidel: účinek postupu do značné míry závisí na nich.

  1. Začněte s peelingem . Ve sprše si naneste na tělo připravený peeling, vydrhněte si pokožku kartáčem nebo si vytvořte vlastní směs s kávovou sedlinou či mořskou solí.
  2. Zábal je potřeba držet 20 minut až hodinu  – spoléhejte na vlastní pocity. Pokud se po půl hodině cítíte nepříjemně (zima, velké horko, máte silný pocit těsnosti nebo pálení), je čas směs smýt.
  3. Na zábaly použijte přilnavou fólii  nebo speciální jednorázové kalhotky. Navrch můžete nosit teplé pletené kalhoty.
  4. Dokončete proceduru tam, kde jste začali – sprchou. Opláchněte masku, toxiny a pot. Dokončete vodní proceduru politím studenou vodou.
  5. Naneste na pokožku anticelulitidní, vyživující nebo hydratační krém  – v závislosti na úkolu, který jste si stanovili. Po zábalu pokožka vděčně přijme blahodárné složení.
  6. Pro udržení krásného těla je důležité neustále udržovat vodní rovnováhu. Proto je třeba před zábalem i během něj pít hodně tekutin. Kromě toho se nedoporučuje jíst jídlo 1,5 hodiny před a 1,5 hodiny po zákroku.