Postup:

  1. Do kastrolu nasypte cukr a přidejte vodu. Nechte na plotně apromíchávejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a nezkaramelizuje.
  2. Do karamelu přidejte máslo a kastrol stále nechte na plotně, abyse máslo rozteklo.
  3. Mezitím zahřejte mléko a přidejte ho ke karamelu, postupně a zastálého míchání. Nelekejte se, když se vám v této etapě začnou dělathrudky. Karamel se v mléce rozpustí za několik minut.
  4. Když se hmota stane homogenní, přidejte sušené mléko a vše rozmíchejte, kastrol nechte na plotně ještě 3 minuty. Kondenzované mléko zchlaďte.
  5. Jestliže vám ještě zůstaly nějaké hrudky, můžete směs přecedit přes síto. Kondenzované mléko uchovávejte ve sklenici v chladničce. 

Dobrou chuť!