Tyto dva nápoje mohou krátkodobě pomoci tento problém zmírnit:

Bazalkový nápoj

Pár lístků bazalky vložte do vroucí vody a počkejte 15 minut. Poté sceďte a nápoj je hotový.

Pijte se skořicí

Skořice je výborný lék na zažívací potíže a vůbec na všechny žaludeční neduhy. Do vody přidejte lžičku skořice a zahřejte, nechte 2-3 minuty vařit a poté stáhněte z plotny. Tento čaj by se měl pít dvakrát až třikrát denně.

Příznaky pálení žáhy jsou pálení nebo pálení v žaludku, které se postupně šíří přes jícen do krku. Důsledkem je slabost svalu, který uzavírá spodní část jícnu nebo jeho nesprávné otevření. V tomto případě se část kyseliny ze žaludku vrací zpět do jícnu. To vše způsobuje nepříjemný pocit doprovázený bolestí a pálením na hrudi při předklonu a také říháním.

Pálení žáhy je v těhotenství běžné a obézní lidé mají vyšší riziko onemocnění kvůli zvýšenému tlaku na žaludek. Doporučuje se, aby ti, kteří trpí pálením žáhy, museli dodržovat všechny rady lékaře.

Nepříjemné obtíže a ještě vážnější zdravotní problémy a následky lze zmírnit i přírodními léčebnými metodami. Jsou mezi nimi záněty jícnu, žaludeční vředy nebo v horším případě zhoubná onemocnění

Nadýmání břicha se vyskytuje téměř vždy, a pokud trvá déle než sedm dní, rozhodně byste měli kontaktovat gastroenterologa.