Mnoho lidí trápí problémy se spánkem – existuje několik důvodů proč. Často se stává, že přijdete domů po náročném dni v práci, unavení, vyčerpaní a co nejrychleji se chcete dostat do vytoužené postele. Když si, ale lehnete, spánek ne a ne přijít. Toto je problém, který zná nejeden z nás, naštěstí však existuje způsob, který ho dokáže vyřešit.

Dejte si před spánkem na nohy ponožky! Už jsme vám psali o vědeckém výzkumu, který dokázal, že milování se v ponožkách je prospěšné. Už víte, že vlněné ponožky pomáhají zvyšovat libido a rychleji dosahovat orgasmu. Nyní vám prozradíme, proč je lepší spát v ponožkách a jak to ovlivňuje naše tělo.

Švýcarští výzkumníci provedli studii na to, aby zjistili, jak teplota rukou a nohou ovlivňuje kvalitu spánku. Shromáždili skupinu lidí, požádali je, aby si před spaním navlékli na nohy ponožky a vyzkoušeli, jak to ovlivní jejich kvalitu spánku. Ukázalo se, že teplo končetin pozitivně ovlivňuje celé tělo, včetně mozku.

Cévy se rozšířily a krevní tlak se snížil, čímž mohl mozek relaxovat a připravit se na spánek. Díky těmto procesům lidé usnuli v mnohem kratším čase.

Každý z nás má různé návyky týkající se spaní. Někdo má rád usínání v pyžamu, jiný v roztažený tričku a někdo upřednostňuje nahotu. Jsou lidé, kteří dávají přednost vyhřáté místnosti s tím, že spí bez přikrývky, ale existují i ​​tací, co spí při otevřeném okně pod hromadou přikrývek. Totéž platí i při tématu ponožek – s nimi nebo bez?

Studie švýcarských vědců je velmi inspirující, ale my jsme se rozhodli zjistit, zda existují i ​​nevýhody spaní v ponožkách a jaká pravidla se musí dodržovat, aby se předešlo škodlivým následkům.

článek pokračuje na další stránce…