Pampeliška je symbolem jara a protože její čas právě v těchto dnech přichází, měli byste vědět, že tato žlutá rostlinka vám kromě zaplétání věnečků a výroby medu, pomůže i v úplně jiné oblasti. Pampeliška je totiž perfektní na hubnutí.

Obsahuje látky, které dokáží rychle stimulovat metabolismus a zvláště účinná je v boji proti tuku. Pomáhá tělu rychleji ho zpracovat a odbourává tuky, které jsou již usazené v tkáni. I proto ji dietologové velebí jako jarní královnu štíhlé linie.

Jak vám pomůže při hubnutí?

Pampeliška jako taková má velmi nízkou, až zanedbatelnou kalorickou hodnotu, ale na druhé straně je doslvoa nabitá léčivými látkami a vitamíny.

Rychle zlepšuje trávení a zejména ovlivňuje vstřebávání tuků. Odbourává vodu zadržovanou v organismu, očišťuje, zlepšuje vyprazdňování a správnou funkci střev, která je při hubnutí nezbytná.

V hlavičkách její sílu při hubnutí nehledejte

Musíte se podívat trošku níže. Zatímco hlavičky využijete na přípravu medu. Je to právě kořen a listy, které se využívají při hubnutí.

Listy můžete konzumovat i čerstvé – například do salátů nebo pomazánek, nebo sušené ve formě čajů. Z kořene se vyrábějí speciální nápoje a také se stejně jako listy hodí do salátu.

Výluh na hubnutí a pro pročištění celého organismu!

1 lžičku kořene (můžeme použít čerstvý, ale i sušený) zalejme 300 ml vody a necháme přes noc (minimálně 8 hodin odležet při pokojové teplotě.

Ráno přendáme na plamen a necháme jen převařit. Scedíme, necháme vychladnout a když má čaj příjemnou teplotu, můžeme pít. Čaj se však nemá pít najednou – před snídaní si dejte pár doušků (doporučeno 3) a 20 minut po jídle také 3 doušky.

článek pokračuje na další stránce..