postup:

Mouku smíchejte s cukrem, práškem do pečiva, solí a změklým máslem.

Přidejte žloutky a kysanou smetanu a uhněteme těsto. (Pokud se Vám těsto dostatečné nelepí, můžete si trochu pomoci zakysanou smetanou).

Z takto vzniklého těsta si uděláme tenký plát a vložíme ho na vymazaný nebo pečícím papírem vystlaný plech. Tloušťka plátu by měla být cca 0,5 cm.

Těsto posypeme dvěma lžícemi krupice (tenká, tak akorát aby absorbovala švestkovou šťávu).

Oloupeme a nakrájíme si švestky na půl – pokládáme je vzhůru nohama, posypeme skořicí a posypeme zbývajícími 3 lžícemi krupice.

krém

Vezmeme si bílky a společně s cukrem ušleháme tuhý sníh. V hrnci smíchejte vaječné žloutky s pudinkovým práškem a zakysanou smetanou. Nakonec obě směsi pečlivě promícháme a nalijeme na ovoce a zarovnáme.

Pečeme v předehřáté troubě 40-45 minut při teplotě 170-180 ° C. Nezapomeňte koláč v průběhu pečení kontrolovat – každá trouba peče jinak. Můžete si koláč překrýt pečícím papírem i z horní části.

Dobrou chuť!

1 komentář

  1. Prosím, nakrájené švestky na koláči se před pečením nesladí?
    Krém se nevaří, ale smíchané ingredience se nalijí na švestky, event. jiné ovoce?
    Děkuji za odpověď.

    Marie

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here