postup přípravy:

Začneme přípravou instantních nudlí. Nudle si nasypeme do hrnce a zalijeme vařící vodou. Podle potřeby necháme asi 2 minuty pod pokličkou stát nebo připravíme dle návodu na obalu. Poté nudle scedíme a smícháme s trochou oleje. Maso nakrájíme na tenké nudle a marinujeme v směsi rýžového vína, tmavé sójové omáčky a ústřičné omáčky.

Při přípravě jídla si musíme připravit všechny suroviny, neboť proces smažení musí být velmi rychlý. Zeleninu omyjeme a nakrájíme. Do hmoždíře rozmačkáme česnek a zázvor. Rozpálíme olej v hluboké pánvi, ideálně woku, a opékáme marinované kuře asi jednu a půl minutu. Poté maso vyjmeme a opečeme zeleninu, začínáme s tou nejtvrdší (např. mrkví) a postupně přidáváme další.

Když je zelenina trochu opečená, zalijeme ji světlou sójovou omáčkou, přidáme tmavou sójovou omáčku podle chuti a nakonec zázvor a česnek. Dochutíme bílým pepřem a čínským pepřem a přidáme nudle. Spolu opékáme několik minut, aby nudle nasákly omáčku. Poté přidáme kuře, nasekanou jarní cibulku a polijeme sezamovým olejem. Podle chuti můžeme dosolit, promícháme a podáváme. Na závěr posypeme sezamovými semínky a můžeme jídlo podávat. Dobrou chuť!