postup:

Brambory očistíme a do velké mísy nahrubo nastrouháme. Přidáme maso, česnek (nakrájený nadrobno, nebo prolisovaný), sůl a koření. Promícháme a případně scedíme přebytečnou šťávu. Nakonec do směsi vmícháme mouku a mléko, promícháme a navrstvíme na plech vymazán vepřovým sádlem.

Použít lze i zapékací misku, z té ale nebude mít lahodná Gugl tak křupavé dno. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme 30 minut. Když začíná mít Gugl růžovou křupavou kůrku, teplotu stáhněte na 200 stupňů a pečeme dalších asi 30 minut.

Po vyjmutí z trouby necháme 15 minut odležet a následně krájíme. Podáváme s kyselým zelím nebo okurkou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: Prozent