Mezi mnoha dietami je někdy obtížné zvolit tu nejvhodnější, kterou byste dobře snášela a současně byla účinná. Pohanková dieta po dobu 14 dnů patří do kategorie léčebných, pomáhá pročistit organismus a je dobře tolerována.

Pohankové kroupy − lídr mezi obilovinami, pokud jde o nutriční hodnotu. Právem jsou nazývány královnami krup, protože obsahují železo, měď, fosfor, vápník, hořčík, zinek a mangan.

Pohanka obsahuje méně sacharidů než ostatní obiloviny. Jeví se tak jako cenný proteinový produkt s vysokým obsahem aminokyselin. Proto je pohanková dieta pro zdraví relativně bezpečná.

Pohanková dieta je určena nejen pro hubnutí, ale doporučuje se také při různých nemocech organismu, protože tato potravina snižuje hladinu cholesterolu v krvi, čistí játra, zlepšuje pleť a stav pokožky.

Kromě pohanky se v této dietě používá kefír − užitečná potravina, která stimuluje gastrointestinální trakt. Díky kefíru je tělo nasyceno vitamíny A, B2, B12 a aktivněji odstraňuje toxiny a škodlivé látky. Výsledkem je dvojitý efekt: požadovaná ztráta hmotnosti a zlepšení stavu pokožky.

14denní pohanková dieta

VÝHODY POHANKOVÉ DIETY

  1. Neexistují žádná omezení ohledně množství konzumované pohankové kaše (můžete jí jíst tolik, kolik chcete).
  2. Ztráta hmotnosti při pohankové dietě nebude doprovázena obecnou únavou, závratěmi, slabostmi a letargií, které jsou typické pro jiné efektivní diety.
  1. Vysoká účinnost. Ztráta hmotnosti je v průměru více než 7 kg (v řadě případů bylo zaznamenáno již v prvním týdnu snížení hmotnosti o více než 10 kg).
  2. Pohanková kaše má vysoký obsah vlákniny, což zaručuje správné čištění střev a jater.
  3. Dodržování pohankové diety bude doprovázeno zlepšením vzhledu kůže a nehtů (díky vitamínům B, rostlinným proteinům pohanky a normalizaci metabolismu), kůže se čistí sama od sebe.

článek pokračuje na další stránce…