Mezi obzvláště chutné moučníky patří různé typy tzv. Krémeš. Existují v mnoha variacích a chutě se také různí. My si dnes ukážeme konkrétní krémeš, který patří k francouzským zákuskem.

Tento vanilkový zákusek se podává téměř v každé dobré pařížské cukrárně. Pokud si jej však budete chtít připravit i Vy a to v pohodlí domova, hurá do toho. Příprava není vůbec náročná. Zvládnou ji i začátečníci, tedy ostřílené hospodyňky s vanilkovým krémeš nemohou mít nejmenší problém.

Budeme potřebovat tyto ingredience:

MEDOVÉ TĚSTO

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce medu
  • 70 g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžičku jedlé sody

MAKOVÉ TĚSTO

  • 150 g krystalového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 6 vajec
  • 3 lžíce vody
  • 50 ml oleje
  • 1/2 balení práškového cukru
  • 100 g mletého máku

KRÉM

  • 3 žloutky
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového pudingu
  • 700 ml mléka
  • 250 g másla
  • broskvová marmeláda

Pokračování na další straně