Mezi obzvláště chutné moučníky patří různé typy tzv. Krémeš. Existují v mnoha variacích a chutě se také různí. My si dnes ukážeme konkrétní krémeš, který patří k francouzským zákuskem.
Tento vanilkový zákusek se podává téměř v každé dobré pařížské cukrárně. Pokud si jej však budete chtít připravit i Vy a to v pohodlí domova, hurá do toho. Příprava není vůbec náročná. Zvládnou ji i začátečníci, tedy ostřílené hospodyňky s vanilkovým krémeš nemohou mít nejmenší problém.
Budeme potřebovat tyto ingredience:
MEDOVÉ TĚSTO
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce medu
- 70 g másla
- 2 vejce
- 1 lžičku jedlé sody
MAKOVÉ TĚSTO
- 150 g krystalového cukru
- 150 g hladké mouky
- 6 vajec
- 3 lžíce vody
- 50 ml oleje
- 1/2 balení práškového cukru
- 100 g mletého máku
KRÉM
- 3 žloutky
- 150 g moučkového cukru
- 2 balení vanilkového pudingu
- 700 ml mléka
- 250 g másla
- broskvová marmeláda
Pokračování na další straně