Příprava a užívání

Zkombinujte v misce všechny uvedené látky a dobře je zamíchejte.

Vyrobenou směs pak přidejte do salátů, omáček, polévek či dušených jídel.

Dále z ní můžete vyrobit extra zdravý džus, tím že ji přidáte do ovocné nebo zeleninové šťávy, případně si ji přimíchat do jogurtu.

Pokud chcete a nevadí vám intenzita a výrazná chuť této směsi, můžete ji zkonzumovat i přímo.

Dávkování

Při prevenci stačí užívat 1 až 2 krát týdně.

Při léčbě rakoviny, zánětů, bolestí kloubů, artritidy a dalších chronických onemocnění užívejte tuto směs 2 až 3 krát denně.

V čem spočívá tajemství tohoto receptu?

Kurkuma je nejsilnější složkou receptu. Zvláště ceněné jsou její protirakovinné, antioxidační a protizánětlivé účinky. Chronické záněty jsou totiž hlavní příčinou cukrovky, kardiovaskulárních onemocnění i rakoviny.

Kurkuma obsahuje aktivní látku kurkumin. Jde o phytonutrient se silnými protizánětlivými vlastnostmi.

Věda potvrdila, že léčebné terapie založené na kurkuminu nabízejí úžasné efekty při léčbě rakoviny slinivky, vaječníků, prostaty, mozku a tlustého střeva.

Pepř zvyšuje absorpci kurkuminu ve střevech.

Podle posledních vědeckých výzkumů piperin (aktivní látka v pepři) zvyšuje absorpci kurkuminu až o neuvěřitelných 2000%, čímž výrazně zlepšuje jeho biologickou dostupnost.

Zázvor je další látkou se silnými protinádorovými, antioxidačními a protizánětlivými účinky. Má schopnost blokovat faktory způsobující rakovinné bujení a odstraňovat záněty.

Zázvor se také často používá k léčbě nevolností a zvracení. Dokonce existují tvrzení, že výrazně stimuluje odbourávání tuků a toxinů, které se v tucích často hromadí.

Olivový olej je znám svými blahodárnými účinky na zdraví.

V poslední době se však objevuje stále více a více studií, které poukazují na výrazný protirakovinný účinek více jeho složek, jako jsou skvalen, terpenoidy a oleocantal.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts