postup:

1) Smícháme mouku, sůl, cukr, jedlou sodu, kypřící prášek a kakao. Přidejte ovesné mléko a olej a důkladně promíchejte.

2) Vymažte menší dortovou formu (o průměru cca 20 cm) a těsto do ní vlijte. Formu dejte do předehřáté trouby a pečte 30 minut při 180 ° C.

3) Nechte vychladnout a vydlabeme v korpusu mělkou misku. Vydlabané rozdrobené těsto schovejte do misky.

4) 2 banány podélně rozkrojte a vložte do korpusové vydlabané části.

5) Ušlehejte kokosové mléko spolu s agávovým sirupem a škrobovým ztužovačem šlehačky.

6) Nastrouhejte nebo nakrájejte hořkou čokoládu a vmíchejte ji do ušlehaného krému. Ten pak navrstvěte na banány.

7) Rozdrobené vydlabané těsto, které jste si dali bokem do misky, nasypte navrch a přitlačte. Dejte chladit a potom podávejte.

zdroj: Kuchařka ze Svatojánu

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts