Datle regulují krevní tlak

Datle, jak jsme již zmínili, mají vysoký obsah draslíku a nízký podíl sodíku, proto jsou přímo ideální při vysokém krevním tlaku. Kromě toho, 5 až 6 datlí má v sobě okolo 80 mg hořčíku v přírodní, lehce vstřebatelné formě, kterou tělo dokáže velmi dobře zužitkovat. Hořčík, kromě mnoha jiných věcí, podporuje cirkulaci krve.

Datle pro anémii

Uvedené ovoce je bohaté na železo, proto je extrémně prospěšné při anémii, těhotenství a pro děti, které odmítají jíst maso. 100 gramů datlí dodá tělu až 0,9 mg železa, což je přibližně 11% doporučené denní dávky. Železo napomáhá tvorbě červených krvinek a lepšímu prokrvení orgánů.

Datle na mozkovou mrtvici

Vysoký obsah draslíku podporuje a zvyšuje výkon nervového systému a předchází mozkovým mrtvicím. Denní dávka extra 400 mg draslíku úspěšně zabrání rozvoji tohoto onemocnění.

Datle pro zdravé srdce

Uvedené ovoce se ukázalo, jako účinný prostředek pro předcházení srdečních infarktů a ischemické choroby srdeční. Vezměte pár datlí, namočte je přes noc do vody a ráno si je přidejte do smoothie, čímž výrazně podpoříte své srdce.

Datle proti zácpě

Datle jsou k extrémně prospěšné při prevenci zácpy. Podobně, jako v předešlém případě, nechte je přes noc namočené ve vodě a ráno je snězte a také vypijte vodu, v níž se namáčely. Vláknina z datlí podpoří trávení a voda bude mít mírné projímavé účinky.

Datle na hubnutí a proti únavě

Konzumace datlí nalačno vám pomůže kontrolovat vaši tělesnou váhu. Neobsahují žádný cholesterol a zrychlují metabolismus, čímž odporují spalování tuků na energii. Pomohou vám takto bojovat i proti únavě.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts