Úbytek na váze

Celer má nízký obsah kalorií a obsah vlákniny 1,6 gramu na šálek – to může zastavit Vaše nezdravé chutě.

Vyšší hladiny hydratace

Protože celer je z 95 procent voda, je to skvělý způsob, jak zabránit dehydrataci, když ho konzumujete v průběhu celého dne.

Protizánětlivé účinky

Pokud máte riziko kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny, přidání celeru do vaší stravy vám může pomoci zabránit chronickému zánětu (což je stav, který úzce souvisí s těmito nemocemi).

Může zastavit pálení žáhy a žaludeční reflux

Celer byl doporučen jako řešení těchto nežádoucích stavů kvůli své nízké kyselosti. Zatímco je, ale potřeba provést další studie, aby se potvrdily účinky celeru na pálení žáhy a reflux, někteří lidé, kteří se o to pokusili, vykazovali v pozitivní výsledky.

Zlepšuje hladinu cholesterolu a krevní tlak

Studie na univerzitě v Chicagu zjistila, že chemická látka, která se nachází v celeru nazývaném Phthalide, snižuje hladinu cholesterolu o 7 procent a krevní tlak o 18 procent.

Zlepšuje trávení

Lidé, kteří trpí žaludečními problémy a zácpou, vědí, že je důležité, aby vláknina byla součástí jejich stravy. Obsah vlákniny v celeru může mimo jiné přispět k tomu, aby se vaše střeva správně pracovala.

Může snížit riziko onemocnění souvisejících s žaludeční výstelkou

Studie zjistily, že antioxidanty v celeru mohou snížit žaludeční vředy a riziko gastritidy.

Afrodiziakum

Celer obsahuje vysokou úroveň mužských feromonů, androstenonu a androstenolu. Někteří lidé věří, že celer může zvýšit vnímanou úroveň přitažlivosti mužů, kteří ho konzumují.

Udrží Vaše oči zdravé

Vitamin A, jeden z hlavních vitamínů obsažených v celeru, je známý jako vitamin schopný chránit oční rohovku. Tento vitamín je také účinný při léčbě suchých očí.

Má uklidňující účinek

Je všeobecně známo, že hořčík obsažený v celeru má relaxační účinky na nervový systém. Ve skutečnosti, Hippocrates, otec lékařství, jednou napsal, že celer by měl být používán k uklidnění nervů a pro dobrý a kvalitní spánek. Celer se také historicky používá k léčbě poruch souvisejících s nervovým systémem.

Reguluje alkalickou rovnováhu vašeho těla

Díky své nízké kyselosti může celer pomoci stabilizovat hladiny PH ve vašem těle a zastavit hromadění kyselosti.