Kefír si můžete připravit třemi způsoby:

1) Prvním způsobem je použití kefírových zrn, druhým použití existujícího kefíru jako startovací kultury nebo přímým nasazením kefírových bakterií.

ingredience

  • 5 polévkových lžic kefírových zrníček
  • 7 sklenic (1,5 litru) kokosové šťávy
  • 1 paličku cejlonské skořice
  • způsob přípravy

1) Nalijte kokosovou šťávu do velké skleněné nádoby (například do sklenice od okurek).

2) Přidejte kefírová zrníčka a skořicovou paličku, následně hrdlo láhve volně překryjte uzávěrem nebo látkou, kterou upevníte gumičkou.

3) Nechte směs stát 48 hodin, avšak ne déle.

4) Pokud jste použili víčko, ujistěte se, že je zajištěný volný průchod vzduchu, jinak by fermentační plyny mohly způsobit roztržení lahve.

5) Fermentovaný kefír získá světlejší barvu a kefírové zrna by se měla vyplavit na hladinu.

6) Po-té co se zrna vyplaví je odeberte a můžete je použá k výrobě nového kefíru.

Vyrobený kefír skladujte v lednici a zkonzumujte ho do 7 dní.

Dobrou chuť a na zdraví!

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts