pročistí tělo

Je známý pro své blahodárné účinky při léčbě a prevenci onemocnění ledvin a močového měchýře. Pravidelnou konzumací se snižuje krevní tlak a odstraňuje vápník z ledvin.

zlepšuje trávení

Káva s kardamonem pomáhá při trávení. Tajemství spočívá v tom, že kardamon zvyšuje průtok žluči, což zlepšuje trávení a zároveň uvolňuje křeče. Kromě toho odstraňuje nadýmání a pocit plynatosti.

bojuje s anémií

Železo, mangan, měď a další užitečné vitamíny pomáhají kardamonu léčit takové příznaky anémie, jakou je například vyčerpanost. Výživné látky koření zvyšují hladinu červených krvinek a metabolismus buněk.

antiseptikum

Během mnoha let se v Indii používal kardamon k léčbě zánětlivých procesů v ústní dutině. Navíc postačí jen pár kousků zrníček a o svěžest vašeho dechu se již nemusíte starat.

zvyšuje imunitu

Příznivé účinky má i na váš imunitní systém, zmírňuje nespavost a deprese a zvyšuje celkovou kondici těla.

chrání kůži

Pokud si přidáte kardamon do kávy, čaje nebo jen do teplé vody, udržíte si vaši pokožku svěží, zdravou a ochráníte ji před předčasným stárnutím. To vše díky antioxidačním vlastnostem tohoto koření.

regeneruje vlasy

Můžete ho použít i při péči o vaši korunu krásy. Pravidelným oplachováním vlasů s kardamonem zajistíte, že vaše vlasy budou zdravé a hedvábně lesklé.

Toto je jen několik možností jak využít kardamon. Kromě toho vám v kombinaci s kávou nebo čajem dokáže dodat energii na celý den!

Ukažte přátelům tento článek, ať i oni ucítí sílu dávných koření světa.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/