postup:

Tuk rozpustíme v mikrovlnce nebo vodní lázni a necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme žloutky s cukrem (práškovým i vanilkovým) a když je směs nadýchaná a světla, přidáme i vychladlý tuk.

Prošleháme, přidáme mléko a opět promícháme, aby se všechny přísady dobře propojily.

Nakonec, za stálého míchání, přidáme do směsi i mouku.

V samostatné misce si z bílků ušleháme tuhý sníh, těsně před koncem šlehání do něj vmícháme i šťávu z 1 citronu. Nyní obě hmoty opatrně propojíme, aby si těsto zachovalo nadýchanou konzistenci.

Těsto navrstvíme na plech s vyššími okraji (17 × 27 cm), vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů.

Pečeme cca 45 minut, přičemž koláček je zapotřebí sledovat a když nám na vrchu začne praskat, je připraven a můžeme jej vyndat z trouby.

Necháme vychladnout a následně vložíme do ledničky ztuhnout. Náš koláček je připraven.

Před podáváním posypeme práškovým cukrem.

Dobrou chuť!