postup:

Natrháme si lipové květy – trháme za plného květu. Květy přendáme na noviny, aby vylezli broučci. Potom květy přendáme do nádoby a zalijeme studenou vodou.

Druhý den scedíme a květy dobře vymačkáme přes gázu. Do tekutiny přidáme citrónovou šťávu, kyselinu citrónovou a také cukr.

Tekutinu přendáme na plamen a zahříváme, já to vždy sundavám z plamene o něco dříve, než tekutina dosáhne bodu varu (asi 85 stupňů).

Horkou tekutinu přelijeme do sterilizovaných skleněných nádob a uzavřeme. Já ještě, protože se bojím, obmotávám sklenice vlhkou utěrkou, aby mi sklenice nepraskly.

Sirup skladujeme na chladnějším, tmavém místě. Přidáváme do nápojů jako klasický sirup.

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here