Potom těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 bochánky a každý potřeme sádlem, aby těsto nevyschlo. Necháme na teplém místě odležet 30-60 minut. Těsto nesmí zchladnout, jinak by popraskalo.

Nyní každý bochník těsta přeložíme na stůl a roztahujeme na co největší plochu. Těsto by mělo být tenoučké jako membrána. Babička těsto vždy roztahuje na ubruse a jak vidíte, je opravdu obrovské.

Těsto pak vždy pokapala tukem – máslem nebo sádlem, posypala mákem, cukrem a přidala i kysanou smetanu.

Poté opatrně svinula pomocí ubrusu a přeložila na plech vymazaný tukem.

Každý kus těsta rozdělila na 3 díly, čímž vzniklo 12 rolí. Pečeme při teplotě 180 stupňů 30-40 minut, dokud není povrch zlatavý.

Upečený štrúdl poprášíme práškovým cukrem.

Dobrou chuť!