postup:

Vodu svaříme a necháme zcela vychladnout. Přidáme do ní kyselinu citrónovou, citron a přelijeme do sklenice – já použila 5 l pohár na zavařování.

Do sklenice uložíme kolečka citrónu a květy bezu (zatížila jsem talířem, aby byly květy zcela ponořeny).

Zakryjeme a necháme stát několik dní na tmavém a chladném místě – já jsem nechala louhovat 2 dny.

Následně scedíme přes gázu a do šťávy přidáme cukr – mícháním úplně rozpustíme.

Můžeme přidat ještě více kyseliny citronové, pokud chceme aby měl kyselejší chuť.
Následně přelijeme do uzavíratelných nádob.

Sirup vydrží celé měsíce, já ho skladovat ve sklepě. Díky kyselině citronové a cukru ho není potřeba vařit. Jsou to výborné konzervační látky.

Sdílejte tento báječný recept na bezový sirup i s vašimi přáteli!