6 přírodních terapií na dnu

Soda bikarbona – rozmíchejte 1/2 čajové lžičky jedlé sody v 3 dl čisté vody a vypijte to. Užívejte 1 až 2 krát denně. Soda bikarbona je zásaditá a pomáhá neutralizovat v těle kyselinu močovou.

Citronová šťáva – tato šťáva předchází formování krystalů kyseliny močové v kloubech. Vypijte každý den 1 sklenici vody se šťávou z jednoho citronu. Nejlepší je to vypít hned ráno po probuzení.

Jablečný ocet – obsahuje kyselinu jablečnou, která je výborná na obnovu pH rovnováhy v těle. Kyselina jablečná navíc rozpouští krystaly kyseliny močové a stimuluje její vyplavování z těla. V 2 dl čisté vody rozřeďte 1 čajovou lžičku jablečného octa a vypijte to 2 krát denně.

Kurkuma – jde o výbornou bylinku na potlačování zánětů a tlumení bolestí. Kromě toho podporuje ledviny i játra a brání vzniku infekcí v místech s poškozenými tkáněmi. Užívejte 1 až 2 čajové lžičky práškové kurkumy přidané do jídla nebo nápojů denně.

Ananas – toto ovoce obsahuje enzym bromelain se silnými protizánětlivými a hojivými účinky. Výborně také potlačuje bolesti. Užívejte 100 až 200 gramů čerstvého ananasu nebo šťávy denně.

Lněná semínka – tato semínka mají řadu medicínských vlastností. Jednou z nich je i snižování hladiny kyseliny močové v krvi. Užívejte 1 až 2 polévkové lžíce mletých semínek denně.

Kromě uvedených přírodních látek, při léčbě dny je nutné změnit i některé zvyky životního stylu. Jezte více ovoce a zeleniny v bio kvalitě, celozrnných potravin a ryb.

Nezapomínejte také na adekvátní pitný režim během celého dne. Tímto způsobem se tělo bude mnohem snadněji a rychleji zbavovat toxinů.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/