postup:

  1. Troubu nastavíme na 180 stupňů a pečící plech vymažeme máslem.
  2. Tvaroh smícháme se smetanou, přidáme změklé máslo, vejce a nakonec mouku, cukr a citronovou kůru. Utřeme jednotnou směs – těsto.
  3. Těsto navrstvíme na plech s vyššími okraji a několikrát s ním bouchneme do kuchyňské desky, abychom se zbavili vzduchových bublinek v cestě.
  4. Přendáme do vyhřáté trouby a pece při teplotě 180 stupňů 25-30 minut.
  5. Koláček se během pečení nafoukne a když ho vyberete z trouby trochu spadne – na chuti mu to však rozhodně neubere.

Po upečení můžeme potřít džemem a posypat cukrem. Je však skvělý i sám o sobě.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Sledujte nás na Facebooku

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here