postup:

Nejdříve nasypte mouku do misky, přidejte chlazené a nakrájené máslo na kousky. Rukama zpracujte máslo a mouku.

 

Do zpracované směsi přidejte sodu, zakysanou smetanu a mouky tolik, aby mělo těsto konzistenci jako ravioli. Zaviňte ho do klubíčka a vložte do ledničky na 30 minut.

Připravte si makovou nádivku. Umletý mák zalijte trochou horké vody a nechte vyluhovat 10 minut. Následně za stálého míchání přidávejte cukr podle chuti.

Pro přípravu ořechové náplně si pomleté ​​vlašské ořechy smícháte s cukrem. Já na mletí používám váleček na těsto a desku, protože je to rychlejší a získám i více oleje z vlašských ořechů.

Vyndejte těsto z ledničky a rozválejte ho asi na 1mm tloušťku. Nařežte si z něj trojúhelníky.

Naplňte je náplní a srolujte.

Rohlíčky pečte přibližně 15 minut při 180 stupních. Dohlédněte, aby se nepropekly a nevysušily. Hotové rohlíčky ještě posypte práškovým cukrem.

Ideální náplní jsou ovocné džemy, marmelády, nasekané sušené ovoce nebo mletá skořice s tvarohem. Jednoduše, nádivku přizpůsobte svým chuťovým pohárkům a možná i vy sami vymyslíte nějakou zajímavou kombinaci!

Přejeme dobrou chuť vám i vašim blízkým a nezapomeňte se s nimi podělit o tento recept!

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here