Jak každý hlt zázvorové šťávy začne měnit vaše tělo
Zázvor má na lidské tělo přímo zázračné účinky, včetně trávení, prevence před chřipkou a nachlazením či při snižování bolestí.
Zde je 5 jeho nejdůležitějších účinků na tělo:
Zlepšuje trávení
Těkavé oleje ze zázvoru probouzejí chuťové pohárky v ústech a stimulují tvorbu žaludečních kyselin.
Tím pomáhá a zlepšuje trávení, zmírňuje nadýmání a plynatost a také nevolnosti či zvracení během těhotenství, po operaci nebo při cestování autobusem nebo lodí.
Podle výzkumů urychluje průchod potravy střevy a u lidí s nadváhou snižuje chuť k jídlu. Předchází také průjmům a odstraňuje záněty ve střevech.
Přírodní antibiotikum
Zázvorová šťáva patří mezi nejlepší přírodní prostředky při chřipce či nachlazení a to díky svým antibakteriálním a antivirálním vlastnostem.
Pomáhá zbavovat dýchací cesty hlenů a zlepšuje jejich průchodnost. V případě nemoci ho užívejte 2 až 3 krát denně. Zázvor také výrazně posiluje imunitní systém.
Odstraňuje bolesti
Čerstvá zázvorová šťáva je jednou z nejlepších přírodních věcí na potlačování různých druhů bolestí, protože v těle snižuje záněty.
Pomáhá tak při bolestech hlavy, migrénách, bolestech zubů či jiných druzích bolestí.
Pokud smícháte 1 čajovou lžičku zázvorové šťávy s 1 čajovou lžičkou olejového oleje, získáte tak fantastický masážní olej na bolesti zad, svalů a kloubů.
Podle výzkumu zmírňuje zázvorová šťáva i bolesti vyplývající s osteoporózy či nadměrného cvičení (takzvané svalovku).
Předchází tvorbě krevních sraženin, snižuje krevní tlak i cholesterol
Zázvor má mocné účinky i při zdravotních potížích spojených s krví, jako je tvorba krevních sraženin, vysoká hladina cholesterolu či vysoký krevní tlak.
Dokáže totiž ředit krev a uvolňovat napětí v krevních cévách. Jen jediná čajová lžička zázvorové šťávy denně dokáže udělat obrovský rozdíl ve zdraví vašeho srdce a cév.
Pomáhá předcházet rakovině
Díky svým silným protizánětlivým vlastnostem má zázvor schopnost předcházet vzniku rakoviny. Studie za studiemi provedené v současnosti potvrzují, že zázvor snižuje riziko rakoviny a dokonce může rakovinu i léčit.
Konkrétně, zázvor potlačuje záněty ve střevech a má tak výrazný potenciál snížit výskyt rakoviny tlustého střeva. Pomáhá i pacientům po operaci kolorektálních typů rakovin.