Jak každý hlt zázvorové šťávy začne měnit vaše tělo

Zázvor má na lidské tělo přímo zázračné účinky, včetně trávení, prevence před chřipkou a nachlazením či při snižování bolestí.

Zde je 5 jeho nejdůležitějších účinků na tělo:

Zlepšuje trávení

Těkavé oleje ze zázvoru probouzejí chuťové pohárky v ústech a stimulují tvorbu žaludečních kyselin.

Tím pomáhá a zlepšuje trávení, zmírňuje nadýmání a plynatost a také nevolnosti či zvracení během těhotenství, po operaci nebo při cestování autobusem nebo lodí.

Podle výzkumů urychluje průchod potravy střevy a u lidí s nadváhou snižuje chuť k jídlu. Předchází také průjmům a odstraňuje záněty ve střevech.

Přírodní antibiotikum

Zázvorová šťáva patří mezi nejlepší přírodní prostředky při chřipce či nachlazení a to díky svým antibakteriálním a antivirálním vlastnostem.

Pomáhá zbavovat dýchací cesty hlenů a zlepšuje jejich průchodnost. V případě nemoci ho užívejte 2 až 3 krát denně. Zázvor také výrazně posiluje imunitní systém.

Odstraňuje bolesti

Čerstvá zázvorová šťáva je jednou z nejlepších přírodních věcí na potlačování různých druhů bolestí, protože v těle snižuje záněty.

Pomáhá tak při bolestech hlavy, migrénách, bolestech zubů či jiných druzích bolestí.

Pokud smícháte 1 čajovou lžičku zázvorové šťávy s 1 čajovou lžičkou olejového oleje, získáte tak fantastický masážní olej na bolesti zad, svalů a kloubů.

Podle výzkumu zmírňuje zázvorová šťáva i bolesti vyplývající s osteoporózy či nadměrného cvičení (takzvané svalovku).

Předchází tvorbě krevních sraženin, snižuje krevní tlak i cholesterol

Zázvor má mocné účinky i při zdravotních potížích spojených s krví, jako je tvorba krevních sraženin, vysoká hladina cholesterolu či vysoký krevní tlak.

Dokáže totiž ředit krev a uvolňovat napětí v krevních cévách. Jen jediná čajová lžička zázvorové šťávy denně dokáže udělat obrovský rozdíl ve zdraví vašeho srdce a cév.

Pomáhá předcházet rakovině

Díky svým silným protizánětlivým vlastnostem má zázvor schopnost předcházet vzniku rakoviny. Studie za studiemi provedené v současnosti potvrzují, že zázvor snižuje riziko rakoviny a dokonce může rakovinu i léčit.

Konkrétně, zázvor potlačuje záněty ve střevech a má tak výrazný potenciál snížit výskyt rakoviny tlustého střeva. Pomáhá i pacientům po operaci kolorektálních typů rakovin.