postup:

Těsto – listové nebo falešné listové těsto rozválíme na tenký velký plát. Plát těsta nakrájíme na proužky široké přibližně 2 cm. Proužky příčně překrojíme na poloviny.

Proužky těsta obmotáme kolem forem na trubičky tak, aby se těsto částečně překrývalo (náplň nám pak zevnitř nevyteče). Konce těsta zatlačíme prsty.

Trubičky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozmíchaným vajíčkem a vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů 15 minut, nebo dokud povrch trubiček není zlatavý.

Nyní si připravíme náplň. Z mléka, pudinků a krystalového cukru. Smetanový sýr nebo jemný tvaroh, v závislosti na tom, co jste se rozhodli použít, rozmícháme s práškovým a vanilkovým cukrem.

Potom ho po částech vmícháme do vychladlého pudinku. Nakonec si ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a jemně ji vmícháme do pudinkovo-smetanového krému.

Krém navrstvíme do cukrářského sáčku a naplníme do trubiček. Trubičky můžeme posypat práškovým cukrem.

Na tmavý krém si uvaříme čokoládový pudink z pudinků, cukru a mléka. Pudink necháme vychladnout a pak do něj vmícháme dvě lžíce našlehaného másla. Do kornoutu vrstvíme pomocí cukrářského sáčku.