Všechny přísady by měly mít stejnou teplotu (tedy hlavně máslo a vejce). Vše smícháme dohromady – těsto je pořádně lepivé, netřeba se toho bát.

Když těsto zpracujeme dohromady, je dobré ho dát na chvíli ztuhnout do chladu (klidně i na balkon), i když v receptu se píše, že se s těstem může pracovat hned.

Těsto rozválíme tence (na tloušťku asi 3 mm) a vykrajujeme jednotlivé kousky.

Uložíme na plech vymazaný máslem a pečeme při teplotě 200 stupňů jen 4-5 minut.

Trouba musí být samozřejmě dobře vyhřátá. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, budou krásně lesklé.

Já je po vychladnutí a ozdobení skladuji v plechové dóze a dávám mezi ně jablíčko. To mi radila ještě babička. Perníčky jsou pak krásně měkoučké hned po upečení!

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here