Jako chemik, jsem byl překvapen – vyrábíme tyto léky, jejich schopnost zabíjet se nachází nejen v našich laboratořích. Jsou nebezpečné, neúčinné a způsobují tytéž účinky, ze kterých by se člověk měl léčit – jak se jim to daří stále prodávat?

V továrnách, kde se vyrábějí léky, je marketingové oddělení nejefektivnější. Přicházejí s výkonnými prodejními schématy a instrukcemi pro lékaře. Společnost platí za všechno: pozitivní zprávy, posudky a doporučení profesorů, „úplatky“ lékárnám. Když si koupíte lék, stanete se sponzorem vědy.

Každoročně umírá více než 125 000 lidí v důsledku léků na předpis“ říká Shane Ellison.

Dalo by se tedy říci, že je lepší utratit několik milionů na studie o snížení úmrtnosti. Ale ne, obrovské peníze se přenášejí do farmaceutického průmyslu, čímž se vytvářejí nové, ještě silnější léky.

Marketingová práce – populace kupuje – příjmy rostou. Neumíme s jistotou říci, zda je to pravda nebo jen jedna z dalších spikleneckých teorii.

Podívejte se, ale na informace v příbalovém letáku vašich léků a to zejména část, kde se píše o vedlejších účincích. Určitě stojí za to o tom popřemýšlet.

To jaké léky se rozhodnete (NE)užívat je jen vaše rozhodnutí. Faktem však je, že existuje milion neexistujících onemocnění, které naši lékaři aktivně léčí stále dokola.

Video (pouze v angličtině):

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/