Oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte do lednice a předehřejte troubu na 170 stupňů. 120 g čokolády rozpusťte na páře. Po vychladnutí vmíchejte smetanový sýr. Přidejte žloutky a promíchejte vařečkou. Nyní přidejte studené bílky a směs šlehejte, dokud se na povrchu nezačne tvořit bílá pěna.

Tukem vymažte formu o průměru 15 cm. Vlijte do ní směs. Nezapomeňte naplněnou formu zvednout nad linku a pak ji pustit. Odstraníte tak nadbytečné vzduchové bubliny.

Ve větší formě ohřejte vodu. Když je voda dostatečně horká, umístěte do ní formu s těstem. Potom pečte dort 15 minut při teplotě 170 stupňů, poté ještě jednou 15 minut při 160 stupních. Vypněte troubu a ponechte v ní dort dalších 15 minut.

Teď vynikající dort vytáhněte z trouby a nechte vychladnout. Pro profesionální dojem pocukrujte cukrářským cukrem.