4) Brom a bromidy

Brom je pro štítnou žlázu silně toxický.

Bohužel, dnes se nachází ve velkém množství domácích produktů – od čistících prostředků, přes těstoviny až po domácí elektrické spotřebiče, koberce a nátěry na nábytek, kde se využívá jako látka proti hoření.

Dokonce, často i naoko zdraví pacienti mají v krvi vysokou hladinu těchto bromových zpomalovačů hoření.

5) Chloristan

Chloristany jsou vedlejším produktem vznikajícím při hoření leteckého benzinu, paliv pro rakety, ale i běžné pyrotechniky. Používají se také v automobilových airbagů.

Chloristany se často vyskytují ve vodě, která se využívá na zavlažování zemědělských plodin, přes které se pak dostávají do lidského těla.

Studie provedená americkým úřadem pro kontrolu nemocí (CDC) uvádí, že existuje přímá souvislost mezi úrovní chloristanů v krvi a produkcí hormonů štítné žlázy.

6) Halogeny

Nadměrné vystavení se halogenu může narušovat transport jódu v těle.

Halogeny jsou 17. skupinou prvků periodické soustavy, do které kromě již zmíněného fluoru a brómu patří i chlór, jód a astat.

Jde o chemicky podobné prvky, které se v organismu účastní stejných reakcí a mohou tak nahrazovat a vytlačovat jód, protože se vážou na stejné receptory jako on.

Halogeny se do těla dostávají prostřednictvím jídla, vody i vzduchu.

7) Plasty

Plasty jsou škodlivé nejen pro životní prostředí, ale i vaše tělo. Z plastů se často uvolňuje chemický prvek stibium.

Ten je však jen jedna starost.

Studie provedená univerzitou v Kodani zjistila, že hladina stibia v ovocných džusech, které byly skladovány v plastových lahvích, byla 2,5 krát vyšší než je bezpečná úroveň pro pitnou vodu.

Nápoj na podporu a regeneraci štítné žlázy 

Pro výrobu nápoje na posílení funkce štítné žlázy a její regeneraci budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 sklenici (2 dcl) neslazené brusinkové šťávy
  • 7 sklenic (1,4 litru) čisté vody
  • 1 čajovou lžičku skořice
  • 1/2 čajové lžičky zázvoru v prášku
  • 1/2 čajové lžičky muškátového ořechu
  • 3/4 sklenice čerstvé pomerančové šťávy (z přibližně 3 pomerančů)
  • 1/4 sklenice čerstvé citronové šťávy (z přibližně 1-2 citronů)

Příprava a užívání

  1. Přiveďte vodu do varu. Snižte teplotu a přidejte do ní brusinkovou šťávu, skořici, zázvor a muškátový oříšek.
  2. Dobře to promíchejte a nechte povařit na mírném ohni 20 minut.
  3. Následně vypněte plyn a nechte to vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. Pak do nápoje přimíchejte pomerančovou a citronovou šťávu.
  5. Tak a to je vše, přejeme dobrou chuť! Užívejte podle potřeby, nejlépe alespoň pár sklenic denně.

Sledujte nás na Facebooku

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here